ALBERO

Albero, kunnioittava radikaali, vaalii ja täydentää olemassa olevaa ympäristöä. Se vetäytyy kaupunkikuvassa rakentaen arkaaisen kehyksen uudenlaiselle tavalle yhdistää työ, vapaa-aika ja elämyksellisyys.

Sen esivalmistettu ”oksisto” tarjoaa paikkoja ja löytämisen iloa olemassa olevaa kunnioittavalla ja uutta tulevaisuutta viitoittavalla tavalla.

Ulkotilat muodostavat Alberon juuret. Sisä- ja ulkotilat virtaavat vapaasti nivoutuen yhteen koko alueella, luoden kutsuvan julkisten aukioiden sarjan kaupunkilaisten käyttöön.

Albero täydentää Päärautatieaseman aloittaman kaupunkikuvallisen sommitelman. Rakennus jakautuu pienempiin osiin, joiden mittasuhteet määräytyvät ympäröivien rakennusten korkeuksien mukaisesti.

Alberon julkisivumateriaalit ovat lasia ja kuparia, jotka määrittävät myös ympäröiviä rakennuksia. Rakenneratkaisu koostuu taloudellisesti ja teknisesti optimoidusta puu-teräs-betoni–järjestelmästä.

Helsinki Well on kohtaamispaikka, jossa maanalainen liikenne yhdistyy kaupunkitilojen kudelmaan. Vapaasti virtaavat dynaamiset rakenteet kannustavat nauttimaan urbaanin elämän virtauksista.

Albero – paikka tavata, olla ja vuorovaikuttaa jatkuvasti kehittyvässä Helsingissä.

Kilpailuehdotukset kommentoitavana Kerro kantasi -sivustolla  12.3.2021-4.4.2021