Hankkeen esittely ja aikataulu

Elielinaukion ja Asema-aukion alueelle suunnitellaan korkeatasoista ratkaisua sekä uudisrakennusten että ulkotilojen osalta – alueen arvokasta historiaa kunnioittaen. Alueesta halutaan suunnitella viihtyisää, turvallista ja palveluiltaan monipuolista kävelykeskustaa, joka valmistuessaan parantaa koko ydinkeskustan vetovoimaa. Alueen suunnittelu on osa laajempaa Helsingin rautatieaseman ympäristöä uudistavaa kokonaisuutta.

Suunnittelua edistävät yhteistyössä Elielinaukion kehitys Oy ja Helsingin kaupunki. Asemakaavoitusvaiheen pääsuunnittelijana toimii vuonna 2021 järjestetyn suunnittelukilpailun voittanut norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta, jonka laatima kilpailuehdotus Klyyga toimii jatkosuunnittelun pohjana.

Nykyisin Elielinaukio on meluisa ohikulkupaikka ja julkisen liikenteen päätepiste. Hankkeen avulla alueesta tulee aiempaa selkeämpi ja turvallisempi. Alueen toimivuus paranee erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta. Alueen uusi elämä ja korkealaatuiset arkkitehtoniset ratkaisut auttavat nostamaan Elielinaukion ja Asema-aukion alueen arvoisekseen Helsingin keskustan paraatipaikaksi.

Uusi Eliel on ydinkeskustan yksi merkittävimmistä uudishankkeista, joka luo keskustaan lisää paljon kaivattuja työpaikkoja. Työpaikat syntyvät koko pääkaupunkiseudun parhaiten joukkoliikenteellä saavutettavalle paikalle. Valmistuttuaan Helsingin keskustan syntyy palveluiltaan monipuolista uutta kaupunkia, jossa niin helsinkiläiset kuin matkailijat viihtyvät, harrastavat, käyttävät palveluita tai käyvät töissä.

Alueen uusi asemakaava on tavoite laatia vuosien 2024 ja 2025 aikana voittaneen kilpailuehdotuksen pohjalta. Hankkeen etenemistä ja suunnitteluun osallistumisen askelmerkkejä voi seurata tällä sivustolla.

 

Hankeaikataulu