ALBERO

KATSE TULEVAISUUTEEN

Albero on kunnioittava radikaali, joka vaalii ja täydentää olemassa olevaa ympäristöä. Rakennus yhdistää sekä uudet toiminnot että julkisivumaailma olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen ja alueen historiaan. Albero yhdistää uudella tavalla työn, vapaa-ajan ja elämyksellisyyden.

Kaupunkitilat muodostavat Alberon juuret: jalankulkijat, pyöräilijät, liikenne, kasvillisuus ja perustason materiaalit muodostavat vuorovaikutteisen kokonaisuuden. Albero lähtee olemassa olevien rakennusten korkeuksista yhdistäen alueen rakennusten eri mittakaavat.Kaupunkikuvallisena dominanttina säilyy edelleen Helsingin päärautatieasema.

Kokonaisuus jakautuu mittasuhteiltaan ja korkeuksiltaan pienempiin osiin, luoden houkuttelevia reittejä ja kaupunkitiloja, paikkoja kohtaamisille ja vuorovaikutukselle. Rakennuksen lävistävien reittien risteyskohdassa oleva atrium muodostaa rakennuksen sydämen.

Aukioiden ja ulkotilojen sarja yhdistää Töölönlahden merellisen Helsingin eteläosiin. Urbaani vihreä ympäröi Alberoa jatkuen sisätilojen kautta kattoterasseille. Helsinki-Well, muistuma perinteisestä elementistä kaupunkien aukioilla, korostaa Asema-aukion erityistä luonnetta.

Albero, rakenteellisesti optimoitu hybridi puusta, edustaa tämän päivän teknisten ratkaisujen kärkeä sekä käytettävyydeltään että elinkaarikestävyydeltään. Se muodostaa kokonaisuuden, joka toimii uutena polttopisteenä: paikkana, jossa työskennellään, oleskellaan ja nautitaan jatkuvasti kehittyvän Helsingin kaupunkielämästä.

Kilpailuehdotukset kommentoitavana Kerro kantasi -sivustolla 25.10.2021-8.11.2021