27 tammikuun, 2021

Kilpailun tuomaristo valmiina ehdotusten arviointiin

by paula in Yleinen

Kilpailun tuomaristo valmiina ehdotusten arviointiin

27.1.2021

Uusi Eliel -arkkitehtuurikilpailun tuomaristo sai tammikuussa arvoisensa vahvistuksen, kun viimeisenä nimettäväksi arkkitehtuurin erityisasiantuntijaksi valittiin kilpailijoiden ehdotusten pohjalta Aalto-yliopistossa professorina toimiva Pentti Kareoja. Hän on toiminut tuomarina yli 30 arkkitehtuurikilpailussa ja saanut lukuisia tunnustuksia työstään arkkitehtuurin parissa myös kansainvälisesti.

Kareoja liittyy jo ennestään monipuolisella osaamisella ja vankalla kokemuksella varustettujen tuomarien joukkoon. Kokenutta kansainvälistä näkemystä kaupunkitilojen suunnittelusta edustaa italialainen professori Cino Zucchi, joka tuntee myös Helsingin ennestään hyvin. Maisema-arkkitehtiliiton nimeämä tuomariston jäsen Mirjam Larinkari vahvistaa näkemystä erityisesti julkisten tilojen osalta, jotka ovat luonnollisesti hyvin merkittävässä roolissa Helsingin keskeisimmän paikan suunnittelussa. Tuomaristoon kuuluu lisäksi Helsingin kaupungin nimittämiä kaupunkisuunnittelun asiantuntijoita sekä Elielinaukion kehitys Oy:n edustajia. Tuomariston puheenjohtajana toimii apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Lisäksi tuomaristo käyttää erityisasiantuntijoita tarpeen mukaan arvostelunsa tukena. Myös kaupunkilaiset pääsevät mukaan arvosteluprosessiin Kerro kantasi -kyselyn myötä, joka avataan välittömästi kilpailuehdotusten saapuessa. Saatu palaute sekä mahdolliset ideat jatkokehittämisestä toimitetaan tuomariston hyödynnettäväksi kilpailun arvostelussa.

Kilpailu ja sen arviointityö on erityisen haastava kilpailualueen keskeisen sijainnin ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön vuoksi, mutta monipuolista osaamista ja vankan kokemuksen omaava tuomaristo on valmiina.

< Takaisin