5 marraskuun, 2020

Uusi Eliel tuo Helsingin keskustaan kaivatun piristysruiskeen

by paula in Yleinen

Uusi Eliel tuo Helsingin keskustaan kaivatun piristysruiskeen

5.11.2020

Elielinaukion kehityshanke uudistaa Helsingin keskustaa luomalla aivan uuden korttelin valtakunnan paraatipaikalle. Hanke lisää keskustan elinvoimaa ja kaupallista tarjontaa sekä luo vetovoimaisen uuden kohtaamispaikan kaupunkilaisille.

Uusi Eliel tarjoaa entistä viihtyisämmän, monipuolisemman ja turvallisemman kävely-ympäristön aseman alueelle sekä lisää houkuttelevia palveluita kaikille keskustassa asioiville. Luvassa on myös korttelin täydeltä laadukkaita toimitiloja liike-elämän tarpeisiin. Kauppojen, ravintoloiden, palvelujen, kulttuuritoimintojen ja toimistojen myötä keskustaan syntyy lisäksi lukuisia uusia työpaikkoja maan houkuttelevimmalle sijainnille.

Uudistuminen tapahtuu alueen arvokkaat piirteet huomioiden. Hanketta on valmisteltu erityisen huolella selvittäen tarkasti muun muassa historialliset ja kaupunkikuvalliset arvot, joiden pohjalta on laadittu seuraavaksi järjestettävän arkkitehtikilpailun suunnitteluperiaatteet. Näkymälinjat Päärautatieaseman sisäänkäynneillä merkittävistä lähestymissuunnista säilytetään, Asema-aukio hahmottuu jatkossakin aukiona ja uudisrakentaminen sopeutuu korkeusasemiltaan ympäröivään rakennuskantaan. Korkeatasoisen suunnittelun varmistamiseksi arkkitehtikilpailuun on kutsuttu viisi huipputason suunnitteluryhmää, joiden valinnassa otettiin kokemuksen ja referenssien ohella huomioon kansainvälisen ja kotimaisen osaamisen tasapaino.

Uusi Eliel on tärkeä palanen keskustan jatkuvassa kehittämisessä ja paljon kaivattu piristysruiske paitsi Elielinaukiolle myös koko keskustan elinvoimaisuudelle.

< Takaisin